Blogg

Malmö som stad

Att vara student och bo i Malmö är ett utmärkt sätt att få lära känna människor från hela världen. Att bo på Malmö studenthus har sina fördelar för en nyinflyttad student. Det finns väldigt bra möjligheter att socialisera sig och umgås med andra studenter. Malmö har verkligen människor från hela världen så det finns alla förutsättningar att få ett rikt socialt liv i Malmö.

Detta gäller förstås hela Malmö och inte bara som student. Malmö som stad är verkligen ett mångkulturellt centrum och därför blomstrat både kultur, restaurang och hela Malmö. Tar vi Malmö ur ett mat och restaurang perspektiv så finns det ett galet stort utbud as schyssta ställen. Mat från världens alla hörn och här finns garanterat en restaurang som passar era preferenser. I många städer finns förstås de klassiska pizzeriorna och thaimat. Här i Malmö finns det väldigt många fler matkoncept att ta del av. Mängder av länder och dess traditionella maträtter är representerade runt om i stan. Det är en rekommendation att testa någon av de mindre etablerade matkonceptet och bli positivt överraskad. Testa kultur och mat som inte hör till det vanliga. Det känns som Malmö verkligen har mycket att erbjuda inom detta och jag hoppas ni kommer ta er chansen att ta del av detta!

 

Bo och leva i Malmö

Efter att ha bott i Malmö en tid så är det så himla mycket jag uppskattar med staden. Alltifrån små detaljer till hela konceptet. Det kan tänkas låta klyschigt att säga, det finns något för alla. Men faktum är det verkligen är så. Malmö är så fantastiskt rikt på kultur, människor och upplevelser. Staden har enormt mycket att erbjuda och plugga i staden är en fröjd.

Studentlivet då? Att vara student och uppleva staden ur ett studentperspektiv kan tänkas göra det lite annorlunda. Men jag skulle vilja säga att Malmö är perfekt studentstad. Den är inte uppbyggd på samma sätt som exempelvis Lund. Lund domineras av nationer som ”symboliserar” olika län medan Malmö inte har detta aktiva kår och nationsliv. Nationsliv har sin charm men sen kan man blir rätt trött på det också.

Däremot har Malmö så mycket fler trevliga ställen som gör att du som student inte endast hänger med studenter. Detta ser jag som en väldig fördel. Och vill ni uppleva det traditionella studentlivet så är Lund och alla dess nationer endast 10 minuter bort med tåg. Lite av det goda från två världar skulle jag vilja säga.

Den aktiva och pulserande stadskärnan i kombination av människor från hela världen har gjort Malmö till min favoritplats. Att vara student i Malmö är helt enkelt det perfekta studentlivet för mig. En kombination av det traditionella studentlivet och att leva i storstad.

Du kommer älska det!

 

Studera i Malmö

Att studera i Malmö är ett ypperligt sätt att lära känna människor från hela världen. Malmö är ett rik stad på många sätt inte minst när det kommer till nationaliteter och kulturer. Här finns verkligen allt och det är därför jag trivs ypperligt som student i Malmö. Detta i kombination med riktigt schysst studentboende i form av Malmö studenthus. Boendefrågan är inte alltid lätt att lösa som student oavsett vilken del av landet du väljer när du ska studera. För mig löste det sig relativt enkelt som tur var och jag kunde fokusera på studier och annat runt omkring med en trygg punkt. Trivs verkligen ypperligt som student i Malmö. Staden har extremt mycket att erbjuda när det kommer till kultur, nöje och fritid.

Sen att det ligger strategiskt väldigt bra med närhet till Köpenhamn och övriga Europa har gjort en globetrotter som jag själv tillfreds. Rekommenderar verkligen att studera här i Malmö, ni kommer inte bli besvikna.

Att bo på Malmö studenthus

Att vara nyinflyttad till en stad där man inte känner någon är inte alltid lätt. För mig var det självklart att söka mig till något studentboende för att lära känna folk som är i samma ”situation”. Valet blev Malmö studenthus och jag trivdes som fisken i vattnet. Dvs, väldigt bra :) Hade egentligen ingen som helst aning vad som väntade mig men jag blev inte besviken. Studentboendet var fräscht och grannarna var mycket trevliga. För mig var det viktigt att kunna ha ett boende där man faktiskt både kunde få vara i fred men där det också fanns möjligheter  att socialisera med andra studenter. Därför vara Malmö studenthus ett perfekt alternativ för mig.

Att vara nyinflyttad i Malmö är förstås inte helt lätt. Man kanske inte känner någon alls (kände iof några ytligt bekanta) så är detta ett ypperligt sätt att lära känna andra människor från hela världen. Jag pluggade på Malmö högskola och lärde förstås känna massa folk där också. En del av dessa bodde också på Malmö Studenthus och vad jag vet var samtliga nöjda över sitt boende. Det som var roligt med studenthuset var att de anordnade gemensamma kvällar för de boende. Det var inte alltid en jätteuppslutning men samtidigt blev vi faktiskt en hel del personer då och då. Där lärde jag känna flera andra boende i studenthuset och det gjorde att man fick en liten familjär känsla.  Malmö studenthus fungerade galant för mig och jag trivdes väldigt bra i boendet.

Kommer berätta mer om Malmö studenthus i kommande inlägg!