Student i Malmö

Att vara student i Malmö är en härlig tid som man bör ta till vara på. Inte nog med att det är en stor stad, det är faktiskt Sveriges tredje största och utbudet på aktiviteter och sevärdheter är mycket stort.

Ska man börja studera men ännu inte lyckats fixa boende så kan det vara en god idé att höra av sig till Malmö studenthus som erbjuder bra boende, och boendet har ett sådant bra läge att bussen kan tas genom i princip hela staden. Det är dessutom väldigt enkelt att göra en intresseanmälan, gå bara in på deras webbplats och följ instruktionerna.

Som beskrivit ovan så finns det ett väldigt brett utbud av aktiviteter i Malmö. Många studenter tycker att Malmös uteliv är suveränt då det finns många olika ställen men olika inriktningar som man kan gå till. Några av dessa ställen kan vara t.ex. lilla torg, Etage, Hipp, Malmö live med mera.
Skulle studentkassan vara tom så kan ett tips vara att anmäla sig till olika nationer som man som student har rätt till att registrera sig hos. Här anordnas det ofta fester som är gjorde mer efter en students plånbok.
När man väl har införskaffat sig en studentlegitimation, kan man anmäla sig lätt till olika fester som olika nationer anordnar. Många studenter upplever dessa fester, som anordnas av nationer som ett mycket billigare alternativ jämfört med att gå ut i staden.

Det finns även självklart en uppsjö av aktiviteter som inte har med utelivet att göra. Något som många studenter gör är att köpa sig ett gymkort och gärna på de gym som erbjuder studentrabatt. Det finns ett stort utbud av träningsanläggningar i Malmö och de flesta av dess erbjuder idag allt från traditionell styrketräning med vikter till gruppass av olika former.

Det finns även andra olika föreställningar som man kan gå på. Malmö opera har oftast ett riktigt bra utbud på konserter och föreställningar. Har du införskaffat dig ett mecenatkort finns det ibland möjlighet att använda detta.

Ska du bli student i Malmö så finns det alltså mycket aktiviteter som du och dina vänner kan hitta på under tiden som ni inte studerar. Det finns även flera bra caféer och platser där ni kan sitta när ni väl studerar. Ett ställe som är väldigt populärt för detta är Malmö stadsbibliotek.